Βελτίωση Αναζήτησης
  • Ονομαστική Χωρητικότητα lt
  • Συλλεκτική Επιφάνεια m²
  • Κατεύθυνση συλλέκτη
  • Προτεινόμενοι Χρήστες
Βελτίωση Αναζήτησης
Κατηγορίες

Συχνές ερωτήσεις για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες

Έχει καθιερωθεί να υπολογίζονται τα απαραίτητα λίτρα στους ηλιακούς θερμοσίφωνες, με 40 λίτρα ανα άτομο. Άρα για μια οικογένεια 4 ατόμων, χρειάζεστε 4x40=160 λίτρα. Αν όμως πιστεύετε ότι γενικά καταναλώνετε περισσότερο νερό από τον μέσο άνθρωπο, υπολογίστε λίγα παραπάνω λίτρα.

Το μέγεθος του ηλιακού συλλέκτη, είναι ο κύριος παράγοντας που καθορίζει πόσο αποδοτικός είναι ο ηλιακός. Όσο πιο μεγάλη η συλλεκτική επιφάνεια σε τετραγωνικά μέτρα, τόσο πιο δυνατό το ηλιακό. Δηλαδή ζεσταίνει πιο πολύ, πιο γρήγορα και με λιγότερο ήλιο. Φυσικά παίζει σημαντικό ρόλο και η ποιότητα του ηλιακού συλλέκτη.

Υπάρχουν κάποιες στάνταρ επιλογές σε διάσταση ηλιακών συλλεκτών ανά λίτρα ηλιακού θερμοσίφωνα. Μεταξύ αυτών, αν είστε στην Βόρεια Ελλάδα, επιλέξτε μια από τις μεγαλύτερες και αν είστε στην Νότια Ελλάδα, επιλέξτε μια από τις μικρότερες. Για παράδειγμα, αν πρόκειται για 160 λίτρα, στην Κρήτη επιλέξτε με διάσταη συλλέκτη 2 ως 2,5τ.μ. και στην Θεσσαλονίκη επιλέξτε με 2,7 - 3τ.μ.

Το Glass είναι μια στρώση υγρού σμάλτου μέσα στο εσωτερικό του δοχείου, η οποία ψήνεται και σκληραίνοντας προσφέρει μια προσταευτική στρώση γυαλιού στο εσωτερικό του boiler, για να καθηστερήσει σημαντικά την φθορά του, αλλά και για να κρατάει υγιεινό το νερό. Υπάρχουν και σμάλτα τα οποία είναι από πούδρα, και είναι κατώτερα ποιοτικά. Το σμάλτο Glass της Mastersol είναι υγρό σμάλτο, ψημένο στους 850 βαθμούς κελσίου με πιστοποίηση Vitreous Enamel και WRAS.

Η γραπτή εγγύηση που συνοδεύει τους ηλιακούς Mastersol, είναι 5-10 χρόνια για τα boiler και 15-25 χρόνια για τους ηλιακούς συλλέκτες. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τους όρους των εγγυήσεων στο https://www.mastersol.gr/pistopoihseis-eggyhseis .

Όχι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν οποιοδήποτε επαγγελματία υδραυλικό. Η εγγύηση ισχύει Πανελλαδικά και δεν απαιτεί χρήση εξουσιοδοτημένου συνεργείου της Mastersol

Βεβαίως! Έχουμε επιλέξει τις καλύτερες μεταφορικές εταιρείες στα πολλά χρόνια που ασχολούμαστε με τις πωλήσεις μέσω internet και εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα. Οι τιμές τις μεταφοράς είναι οικονομικές και η μεταφορά αξιόπιστη. Αν όμως έχετε κάποια δική σας μεταφορική που συνεργάζεστε, μπορούμε να παραδόσουμε την παραγγελία σας σε αυτή.

Εμφάνιση 1 έως 15 από 52 (4 Σελ.)