Πως να Φροντίσετε τον Ηλιακό σας Θερμοσίφωνα

Αν πήρατε αυτή τη σημαντική απόφαση και αγοράσατε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα, να είστε σίγουροι ότι κάνατε την καλύτερη επένδυση! Θα σας γλιτώσει από τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ παράλληλα θα σας παρέχει άφθονο ζεστό νερό. Όπως, όμως, όλα τα μηχανήματα, έτσι και οι ηλιακοί θερμοσίφωνες χρειάζονται συντήρηση.
Επειδή ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα μηχάνημα μη ορατό στην καθημερινότητά μας, τείνουμε να ξεχνάμε την ύπαρξή του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πολλές φορές, να παραλείπουμε την απαραίτητη συντήρηση. Ως ένα μηχάνημα εκτεθειμένο σε όλες τις καιρικές συνθήκες και σε διαρκή επαφή με το νερό, σίγουρα χρειάζεται τακτικά κάποια συντήρηση.
Παρακάτω σας δίνουμε συμβουλές γιατί είναι σημαντική η συντήρηση του ηλιακού σας θερμοσίφωνα, καθώς και τι εργασίες συντήρησης χρειάζεται από τον ειδικό. Έτσι, θα έχετε, συνεχώς, έναν λειτουργικό ηλιακό θερμοσίφωνα ικανό να σας παρέχει υγιεινό ζεστό νερό.

Γιατί πρέπει να κάνετε συντήρηση στον ηλιακό θερμοσίφωνα

Οι σύγχρονοι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι κατασκευασμένοι με ανθεκτικά υλικά στις διαβρώσεις. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να μένουμε επαναπαυμένοι. Για να διατηρείται η αδιάκοπη παραγωγή υγιεινού ζεστού νερού και η διάρκεια ζωής του ηλιακού θερμοσίφωνα, πρέπει να γίνεται τακτική συντήρηση. Διατήρηση διάρκειας ζωής. Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας είναι μια ακριβή επένδυση που σίγουρα θα αποσβέσει το κόστος αγοράς του, σε μικρό χρονικό διάστημα. Για να καταφέρετε όμως να τον έχετε και να τον χρησιμοποιείτε για πολλά χρόνια, χρειάζεται την απαραίτητη συντήρηση. Η εγγύησή τους σκόπιμα είναι για πολλά χρόνια, γιατί όντως είναι ικανοί να ζήσουν πολλά χρόνια. Όπως, λοιπόν, φροντίζετε κάτι αγαπημένο σας για να το έχετε πολλά χρόνια, έτσι φροντίστε και για τη διατήρηση της διάρκειας ζωής του ηλιακού σας με κατάλληλη συντήρηση.
Πως να Φροντίσετε τον Ηλιακό σας Θερμοσίφωνα

Υγιεινή

Σίγουρα δεν θέλετε να κινδυνέψετε την υγεία τη δική σας και της οικογένειάς σας. Με έναν καθαρό και συντηρημένο ηλιακό θερμοσίφωνα θα έχετε διαρκώς υγιεινό ζεστό νερό, χωρίς άλατα και απαλλαγμένο από μικροοργανισμούς. Αν δεν γίνεται συντήρηση σε έναν ηλιακό, το νερό έχει την τάση να δημιουργεί παθογόνους μικροοργανισμούς που εύκολα μπορούν να σας βλάψουν.
Ηλιακός Θερμοσίφωνας Αντλίας Θερμότητας HP 300lt 5,0τ.μ. 2 συλλέκτες

Εξασφάλιση εγγύησης

Ένας πολύ σημαντικός, επίσης, λόγος που πρέπει να κάνετε συντήρηση στον ηλιακό θερμοσίφωνα είναι για να μη χάσετε την εγγύηση. Όλοι οι κατασκευαστές αναφέρουν ότι, αν δεν γίνεται η απαραίτητη συντήρηση, η εγγύηση παύει να ισχύει. Έτσι, σε περίπτωση βλάβης η χρέωση επιδιόρθωσης δεν θα καλύπτεται από τον κατασκευαστή και θα το επωμιστείτε όλο εσείς. Κάθε πότε πρέπει να γίνεται συντήρηση και τι περιλαμβάνει; Οι περισσότεροι κατασκευαστές συστήνουν η συντήρηση να γίνεται κάθε 1-2 χρόνια, τους μήνες Σεπτέμβρη με Οκτώβρη, από κάποιον ειδικό. Μπορεί, βέβαια, και σε λιγότερο, επειδή βρίσκονται εκτεθειμένοι σε ακραία καιρικά φαινόμενα, που μπορούν να προκαλέσουν κάποια ζημιά. Όπως και να έχει, ο ειδικός, αρχικά, θα εξετάσει την εξωτερική όψη του ηλιακού θερμοσίφωνα, για τυχόν φθορές στην επιφάνεια του boiler και του συλλέκτη από καιρικά φαινόμενα και άλλα. Στη συνέχεια, θα εξετάσει την εσωτερική όψη του συλλέκτη και του boiler και θα σας ενημερώσει για ποιες κινήσεις κρίνει ότι πρέπει να γίνουν. Αρχικά, ελέγχει την επάρκεια σε ανόδιο μαγνησίου, ως πρώτο βήμα, συμπληρώνοντας αν χρειάζεται. Με το ανόδιο μαγνησίου προστατεύεται το boiler του ηλιακού από τη διάβρωση. Επίσης, ελέγχει την επάρκεια του συλλέκτη σε αντιψυκτικό-αντιδιαβρωτικό υγρό, το οποίο προστατεύει από τα άλατα στο κύκλωμα του συλλέκτη. Τέλος, ελέγχει την ακεραιότητα των εξαρτημάτων του, για την αποφυγή κάποιας διαρροής λόγω, παραδείγματος χάριν, κάποιας φθαρμένης φλάντζας. Σε περίπτωση ύπαρξης κάποιου ελαττωματικού εξαρτήματος προχωράει στην αντικατάστασή του. Με αυτόν τον τρόπο, θα δείτε γρήγορα τις αποδόσεις του ηλιακού σας να αυξάνονται σημαντικά!

Συμπερασματικά

Όπως καταλαβαίνετε, ένας ηλιακός θερμοσίφωνας είναι μια πολύ σημαντική επένδυση. Έτσι, και η συντήρηση είναι εξίσου σημαντική για την παροχή υγιεινού ζεστού νερού. Επομένως, μη παραμελείτε την τακτική συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα, ώστε να αποφύγετε ανεπανόρθωτες ζημιές, ικανές να σας στοιχίσουν περισσότερο. Μείνετε ασφαλείς και  εξοικονομείστε χρήματα, εκμεταλλευόμενοι την ηλιακή ενέργεια με έναν καλά συντηρημένο ηλιακό θερμοσίφωνα. Για μια καλή επένδυση σε αξιόπιστο ηλιακό θερμοσίφωνα εμπιστευτείτε τη Mastersol .Επιλέγοντας κάποιον από τη συλλογή μας, να είστε σίγουροι ότι επιλέξατε έναν άριστης ποιότητας ηλιακό που θα καλύπτει τις ανάγκες σας σε ζεστό νερό. Οι ειδικοί θα σας ενημερώσουν για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβείτε, ώστε να εξασφαλίσετε την διατήρηση της ζωής και της λειτουργικότητάς του.