Βασικά Κριτήρια Πριν την Αγορά Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Είναι η λύση στην εξοικονόμηση χρημάτων, ενώ παράλληλα κάνει καλό και στο περιβάλλον. Για να απολαμβάνετε, όμως, τα οφέλη ενός ηλιακού θερμοσίφωνα, υπάρχουν κάποια βασικά κριτήρια πριν επιλέξετε τον κατάλληλο.

1. Χωρητικότητα δοχείου νερού

Για να μπορέσει ο ηλιακός θερμοσίφωνας να καλύψει τις ανάγκες σας σε ζεστό νερό, πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος δοχείου. Η επιλογή βασίζετε κυρίως στα πόσα άτομα θα εξυπηρετεί. Παράλληλα, πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν και τις ανάγκες σας σε ζεστό νερό τον χειμώνα, που έχει λιγότερη ηλιοφάνεια. Αν πρόκειται για μια τετραμελή οικογένεια, με λογικές απαιτήσεις σε ζεστό νερό, ένας ηλιακός θερμοσίφωνας με δοχείο χωρητικότητας 160lt είναι μια καλή επιλογή.

2. Τύπος boiler

Τα boiler διακρίνονται σε glass, inox, χάλκινα και γαλβανιζέ. Ανάλογα το υλικό κατασκευής μπορούμε να μιλήσουμε για τα χαρακτηριστικά και την ποιότητά τους. Στην κλίμακα καλύτερης ποιότητας, ένας ηλιακός θερμοσίφωνας με χάλκινο boiler είναι κάτι που θα το έχετε για πάντα. Πρόκειται για το πιο αξιόπιστο υλικό, αλλά με την πιο ακριβή τιμή στην αγορά. Στη συνέχεια, τα boiler από inox υλικό είναι αρκετά ακριβά, αλλά με μεγάλη αντοχή στις διαβρώσεις. Τρίτα στη σειρά είναι τα boiler από glass. Είναι πολύ αξιόπιστα, δείχνουν ιδιαίτερη αντοχή σε νερό με άλατα, καθώς είναι και ανθεκτικά στις καιρικές μεταβολές. Τελευταία έρχονται τα γαλβανιζέ boiler. Είναι μια φτηνή κατασκευή, με μικρή αντοχή σε διαβρώσεις και μεγάλες απαιτήσεις στη συντήρηση. Γνωρίζοντας όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες, η απόφαση είναι δική σας!
Ηλιακοί Θερμοσίφωνες Μπόιλερ

3. Απόδοση ηλιακού συλλέκτη

Αν έχετε μεγάλες απαιτήσεις σε ζεστό νερό, τότε πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στους συλλέκτες. Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να έχει επιλεκτικούς, με λυχνίες κενού ή απλούς ηλιακούς συλλέκτες. Αν έχετε μεγάλες απαιτήσεις σε ζεστό νερό, τότε οι επιλεκτικοί συλλέκτες είναι μια πολύ καλή επιλογή. Είναι πολύ πιο αποδοτικοί από τους απλούς συλλέκτες. Ειδικά αν έχουν επίστρωση τιτανίου, τότε η απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας μπορεί να φτάσει μέχρι και 95%, ακόμα και τον χειμώνα. Αν βέβαια θέλετε 100% απόδοση τον χειμώνα, τότε ο ηλιακός θερμοσίφωνας με συλλέκτες που λειτουργούν με λυχνίες κενού είναι η καλύτερη επιλογή.

4. Πιστοποίηση ποιότητας

Πριν προβείτε στην αγορά του ηλιακού θερμοσίφωνα που έχετε επιλέξει, ελέγξτε αν διαθέτει πιστοποίηση ποιότητας. Πιο διαδεδομένο και αναγνωρισμένο σήμα ποιότητας στην Ευρώπη για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες είναι το Solar Keymark. Το σήμα αυτό πιστοποιεί την ποιότητα και την απόδοση του προϊόντος. Σιγουρευτείτε ότι ο ηλιακός θερμοσίφωνας τον οποίο επιλέξατε διαθέτει αυτό το σήμα πιστοποίησης. Μην αρκεστείτε σε άλλα σήματα πιστοποίησης, τα οποία χρησιμοποιούν πολλοί κατασκευαστές ηλιακών θερμοσιφώνων. Συνήθως αφορούν ανεπίσημες δοκιμές και δεν πιστοποιούν κάποια ιδιότητα.

5. Εγκατάσταση

Ακόμα και τον καλύτερο ηλιακό θερμοσίφωνα της αγοράς και αν έχετε επιλέξει, η σωστή εγκατάστασή του παίζει το σημαντικότερο ρόλο. Η λάθος εγκατάσταση θα έχει ως αποτέλεσμα πολύ χαμηλότερες αποδώσεις από αυτές που πραγματικά μπορεί να προσφέρει. Για αυτό πρέπει να βρείτε τον κατάλληλο εγκαταστάτη που θα αναλάβει με προσοχή την εγκατάσταση του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Κάντε την καλύτερη επιλογή

Ένας καλός ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ικανός να σας χαρίσει τις ποσότητες του επιθυμητού ζεστού νερού. Θέστε προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλειά σας και μη συμβιβαστείτε με τίποτα χαμηλότερης ποιότητας. Για να απολαμβάνετε συνεχώς υγιεινό ζεστό νερό, ένας ηλιακός θερμοσίφωνας MasterSOL είναι η καλύτερη επιλογή. Με χρόνια εμπειρία στην κατασκευή ηλιακών θερμοσιφώνων, προσφέρουμε ηλιακούς θερμοσίφωνες άριστης απόδοσης και κατασκευής. Κάθε ηλιακός θερμοσίφωνάς μας είναι πιστοποιημένος με πιστοποίηση ποιότητας CE, Solar Keymark, για να είστε σίγουροι για τη ποιότητά τους. Επισκεφτείτε το φυσικό ή το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και επιλέξτε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία, τον ηλιακό θερμοσίφωνα που καλύπτει τις ανάγκες σας. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας δώσει τις καλύτερες συμβουλές για το ποιος ηλιακός θερμοσίφωνας είναι καλύτερη επιλογή για εσάς!
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας.