Συχνές Ερωτήσεις για τον Ηλιακό Θερμοσίφωνα

Συχνά ακούμε ερωτήσεις για θέματα γύρω από τον ηλιακό θερμοσίφωνα. Ερωτήσεις λαμβάνουμε όχι μόνο από ενδιαφερόμενους, αλλά και από κατόχους ενός ηλιακού θερμοσίφωνα. Για αυτό, για τη διευκόλυνση όλων, αποφασίσαμε να απαντήσουμε σε κάποια καθημερινά ερωτήματα και όχι μόνο!

Πως λειτουργεί ο ηλιακός θερμοσίφωνας;

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις. Στο μυαλό των περισσότερων, και όχι εσφαλμένα, υπάρχει η ιδέα ότι ένας ηλιακός θερμοσίφωνας λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι. Η απάντηση σε αυτό είναι ένα ξεκάθαρο όχι.

Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας λειτουργεί αποδοτικά χειμώνα-καλοκαίρι, με μόνη απαίτηση την ηλιοφάνεια τις ώρες που ο ήλιος είναι πιο έντονος.

Οι ηλιακοί συλλέκτες τότε συλλέγουν την ηλιακή ακτινοβολία από τις ακτίνες του ήλιου, ώστε να θερμάνουν το νερό. Ουσιαστικά, αυτές οι δυο λειτουργίες είναι ταυτόχρονες.

Όταν οι συλλέκτες απορροφήσουν την ηλιακή ενέργεια αυτόματα ξεκινά η θέρμανση του νερού.

Πώς Λειτουργεί ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας

Γιατί θέλει συντήρηση ο ηλιακός θερμοσίφωνας;

Για την καλή λειτουργία του αυτοκινήτου, του κλιματιστικού και των άλλων συσκευών και μηχανημάτων, συνεχώς δεν κάνετε συντήρηση; Το ίδιο πρέπει να κάνετε και για τον ηλιακό θερμοσίφωνα. Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας για να αντέξει στην πάροδο του χρόνου και να συνεχίσει να δίνει υγιεινό ζεστό νερό θέλει συντήρηση.
Επαγγελματίες τεχνικοί προτείνουν να κάνετε συντήρηση στον ηλιακό σας θερμοσίφωνα κάθε δυο χρόνια. Έτσι, θα εξασφαλίσετε την σωστή λειτουργία του. Ο τεχνικός θα ελέγξει τη λειτουργία του συστήματος, την επάρκεια ανοδίου στο boiler ηλιακού και την αλλαγή του αν είναι απαραίτητο. Επίσης, θα ελέγξει και την αντίσταση και θα την αντικαταστήσει αν είναι αναγκαίο.

Τι να κάνω σε περίπτωση μεγάλης απουσίας από το σπίτι;

Αν πρέπει να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, καλό είναι να καλύψετε τους συλλέκτες. Καλύπτοντας με προστατευτικό κάλυμμα τους συλλέκτες, ο ηλιακός θερμοσίφωνας θα παραμείνει υγιής. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που δεν κάνετε χρήση του ζεστού νερού.
Σε περίπτωση που δεν βάλετε προστατευτικό κάλυμμα στους συλλέκτες, τότε χρειάζεται να κάνετε εξαερισμό και να συμπληρώσετε θερμικό υγρό. Μόνο έτσι θα είναι πάλι λειτουργικός ο ηλιακός θερμοσίφωνας.

Εξοικονομώ χρήματα με τον ηλιακό θερμοσίφωνα;

Ναι!!! Ζούμε σε μια χώρα που ακόμα και τον χειμώνα έχει πολλές μέρες ηλιοφάνεια. Λαμβάνοντας υπόψιν αυτό, μαζί με την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος, ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή. Σκεφτείτε μόνο ότι ένας ηλιακός θερμοσίφωνας ζει για περισσότερα από 15 χρόνια. Με τη σωστή συντήρηση θα τον έχετε για μια ζωή.
Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν ένα είναι σίγουρο. Ο ηλιακός σας θερμοσίφωνας θα κάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα απόσβεση και θα προσφέρει τα οφέλη του για μια ζωή. Επομένως, δεν χωράνε δεύτερες σκέψεις πάνω σε αυτό το ζήτημα!

Τι είναι ηλιακός θερμοσίφωνας διπλής και τριπλής ενέργειας;

Ήρθε η στιγμή να αγοράσετε ηλιακό θερμοσίφωνα και δεν ξέρετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς; Δεν χρειάζεται άγχος! Ο ηλιακός θερμοσίφωνας διπλής ενέργειας παρέχει ζεστό νερό εκμεταλλευόμενος την ηλιακή και την ηλεκτρική ενέργεια. Έτσι, σε μέρες χωρίς ηλιοφάνεια λειτουργεί σαν ηλεκτρικός θερμοσίφωνας.
Ο ηλιακός θερμοσίφωνας τριπλής ενέργειας παρέχει ζεστό νερό εκμεταλλευόμενος την ηλιακή και την ηλεκτρική ενέργεια αλλά και το κύκλωμα του καλοριφέρ. Αν, λοιπόν, το σπίτι σας διαθέτει εγκατάσταση καλοριφέρ, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το νερό από το κύκλωμα του καλοριφέρ. Έτσι, μείνετε σίγουροι πως δεν θα ξεμείνετε ποτέ από ζεστό νερό.

Η Mastersol Είναι Εδώ για Εσάς

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι η επένδυση του μέλλοντος. Μη το σκέφτεστε άλλο. Ελάτε στο κατάστημά μας ή μπείτε στο e-shop μας και θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε ηλιακούς θερμοσίφωνες MasterSOL.
Με χρόνια εμπειρία στο χώρο, σας παρέχουμε άριστης ποιότητας ηλιακούς θερμοσίφωνες, για να καλύψουν την κάθε σας ανάγκη. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας είναι πάντα εδώ να σας συμβουλέψει για την καλύτερη επιλογή και να απαντήσει στις ερωτήσεις σας.