Προστατέψτε τον Ηλιακό Θερμοσίφωνα το Χειμώνα

Κάθε φορά που πλησιάζει ο χειμώνας, είναι λογικό να ανησυχείτε για τα εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες μηχανήματα. Ειδικά ένας ηλιακός θερμοσίφωνας είναι το πρώτο που έρχεται σε επαφή με όλες τις καιρικές συνθήκες, χειμώνα καλοκαίρι.

Για να προστατέψτε τον ηλιακό σας θερμοσίφωνα από τα χειμερινά καιρικά φαινόμενα ακολουθήστε κάποια απλά βήματα. Εμείς στην MasterSOL σας ενημερώνουμε για το τι να κάνετε είτε ο χειμώνας είναι βαρύς είτε όχι στη περιοχή που μένετε.

Προστασία από χαλάζι

Είναι λογικό να μη γνωρίζετε πότε θα ρίξει χαλάζι. Ωστόσο, πολλές φορές στα δελτία καιρού μιλούν για ενδεχόμενα χαλαζόπτωσης.
Αν, λοιπόν, στη περιοχή στην οποία μένετε υπάρχει τέτοια πρόβλεψη, υπάρχει λύση. Προστατέψτε εύκολα τον ηλιακό θερμοσίφωνα, καλύπτοντας με ειδικά καλύμματα ηλιακών συλλεκτών. Με αυτό τον τρόπο, θα γλιτώσετε την πιθανότητα φθοράς της επιφάνειάς τους.

Προστασία από παγετό

Το καλό σε περίπτωση παγετού είναι ότι τον ηλιακό θερμοσίφωνα δεν τον επηρεάζει άμεσα από αυτό. Λόγω του αντιψυκτικού υγρού στο κύκλωμα, παραμένει προστατευμένος.

Όμως, οι σωληνώσεις που μεταφέρουν το ζεστό νερό στο σπίτι είναι πιο ευάλωτες. Σε περίπτωση μεγάλου παγετού, υπάρχει περίπτωση να παγώσει το νερό μέσα.
Ωστόσο, μην ανησυχείτε!

Υπάρχει τρόπος να το αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο ζεσταίνοντας τον ηλιακό θερμοσίφωνα με ρεύμα. Άλλη μια λύση είναι να αφήσετε τη βρύση ζεστού νερού ανοιχτή σε χαμηλή ροή το βράδυ.

Αν παρόλα αυτά το νερό στις σωληνώσεις παγώσει, υπάρχει τρόπος να το αντιμετωπίσετε, χωρίς την πρόκληση φθοράς.

Ηλιακοί Θερμοσίφωνες Μπόιλερ

Μην ανάψετε το ρεύμα

Καλύτερο σε αυτή την περίπτωση είναι να περιμένετε να ξεπαγώσουν μόνες τους. Ανάβοντας την ηλεκτρική αντίσταση, υπάρχει κίνδυνος ανεπανόρθωτης ζημιάς στις σωληνώσεις.

Χαμηλή ροή νερού

Ανοίξτε τη βρύση ζεστού νερού να τρέχει με μικρή ροή, όσο η θερμοκρασία είναι στους 0°C ή πέφτει κάτω από αυτούς. Έτσι, θα αποτρέψετε το ενδεχόμενο να παγώσει το νερό μέσα στον σωλήνα.

Γιατί δεν ζεσταίνει το νερό ο ηλιακός θερμοσίφωνας;

Ζεστάνετε τον σωλήνα

Στην περίπτωση που δεν έχετε ροή νερού, τότε μπορείτε να ζεστάνετε τη βαλβίδα ασφαλείας με ένα πιστολάκι και έπειτα τους σωλήνες.

Έτσι, με σταδιακό τρόπο θα ξεπαγώσετε τους σωλήνες σας χωρίς φθορές. Μη κάνετε ποτέ αυτή τη διαδικασία χρησιμοποιώντας φλόγιστρα ή καυτό νερό.

Με αυτό τον τρόπο αντί να πετύχετε το επιθυμητό θα δημιουργήσετε επιπλέον πρόβλημα, με πιθανή φθορά των σωληνώσεων.

Ανάψτε τη θερμική αντίσταση

Προφανώς να ανάψετε τη θερμική αντίσταση εφόσον έχετε ροή ζεστού νερού. Μόνο τότε μπορείτε να το κάνετε και πάντα με προσοχή!

Όσο υπάρχουν ακόμα παγωμένα τμήματα σωληνώσεων, οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να φθείρουν τις σωληνώσεις ή να επιφέρουν ακόμα και θερμικό σοκ.

Ζητήστε τη βοήθεια ειδικών

Για να αποφύγετε οποιαδήποτε περίπτωση ανεπανόρθωτης ζημιάς στον ηλιακό θερμοσίφωνα, καλό είναι να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικών. Στη MasterSOL, με εμπειρία στο χώρο των ηλιακών θερμοσιφώνων, μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε κάθε σας ανάγκη.

Εμείς, πάντα στη διάθεσή σας, σας προσφέρουμε τις άριστες υπηρεσίες μας, αλλά και συμβουλές για το πως να φροντίσετε τον ηλιακό σας θερμοσίφωνα. Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας προκειμένου να σας εξυπηρετήσουμε σε κάθε σας πρόβλημα ή στο κατάστημά μας για να βρείτε τα προϊόντα που θα προστατέψουν τον ηλιακό σας θερμοσίφωνα.